2023 Philipp Schwartz and Inspireurope Stakeholder Forum (23-24.05.2023, Берлін, Німеччина)

23-24 травня 2023 року узято участь у зустрічі стипендіатів Програми ЄС MSCA4Ukraine на Форумі: 2023 Philipp Schwartz and Inspireurope Stakeholder Forum, що відбувся у м. Берлін, Німеччина.

Близько 500 учасників з різних організацій та країн взяли участь у заході.

В межах заходу було обговорено ситуацію та роботу переміщених вчених, які знайшли стажування в інших країнах, стан академічної свободи в окремих регіонах, можливості спільного навчання для вчених із групи ризику, академічних представників вищої освіти, які працюють над підтримкою вчених із групи ризику та зміцненням академічної свободи.

Координаторка НЕО в Україні Світлана ШИТІКОВА долучилась до обговорень вище перерахованих питань, а також розповсюдила серед учасників інформацію щодо стану вищої освіти України під час війни, підтримки Програми ЄС Еразмус+ для українських ЗВО під час війни, а також можливості співпраці європейських та українських ЗВО в межах Програми.

Також презентовано ситуацію в Україні у сфері освіти під час зустрічі стипендіатів Програми ЄС MSCA4Ukraine. Обговорено підходи до підтримки дослідників як в еміграції, так і в Україні, а також потреби післявоєнної фази відбудови української вищої освіти

 

Попередня Майстер-клас «Підготовка грантових заявок та ведення грантових проектів» (24.05.2023, онлайн)